de visie van oer

 

Leve leren van binnenuit!

De bedoeling van Oer is om ruimte te bieden aan leren en ontwikkelen van binnenuit.

Samen vieren we dat het leven een feest wordt als je de kunst verstaat van binnenstebuiten leren. We leren en leven vanuit intrinsieke motivatie en laten ons leiden door dat wat ons vreugde geeft. We zijn daarbij in verbinding met ons hart, ons innerlijk kompas. En met de mensen, dieren, planten en alles om ons heen.

Wat is leren?

Leren is een levenslang (bewust en onbewust) proces, waarbij informatie en ervaring worden getransformeerd in houding, kennis, vaardigheden en gedrag. Leren vindt in het moment plaats in interactie met de omgeving en de eigen binnenwereld.

Om leren van binnenuit mogelijk te maken zijn drie dingen nodig: autonomie, verbinding en competentie. Ruimte om eigen keuzes te maken, een onvoorwaardelijke en ondersteunende omgeving en het vertrouwen in eigen kunnen. Daar richten we ons op.

alles is één * alles is goed * alles is mogelijk

Een pasgeboren baby is helemaal één met de omgeving. Er is geen ‘ik’ en geen ander. Alles is één en alles is nu. Dat is heel intens, want er is geen filter. Misschien ervaren baby’s de wereld wel zoals deze werkelijk is.

Als we opgroeien verliezen we dit gevoel van eenheid. Om ons te beschermen tegen een overweldigende wereld vol prikkels waarin onze behoeften niet altijd worden vervuld, ontwikkelen we een ego.

Het ego laat ons geloven dat we ons moeten aanpassen. Dat we niet goed genoeg zijn. Dat we harder moeten werken. Dat het mijn schuld is of die van jou. Dat er iets bestaat als winnen of verliezen. Dat het ene goed is en het andere fout.

Gelukkig hebben we via ons hart nog altijd contact met wie we oorspronkelijk waren: een prachtig en onschuldig kind, dat alleen maar goed wil doen. Een kind dat in alles en iedereen het goede ziet.

Als we leven met een open hart, dan kunnen we nog steeds dat kind zijn.

Bij Oer willen we de puurheid van kinderen (zoveel als mogelijk) heel houden. We hoeven dat andere verhaal niet te voeden.

We richten onze aandacht op dat waar we meer van willen. Vanuit onze binnenwereld geven we vorm aan onze buitenwereld. We geloven dat het mogelijk is om je dromen waar te maken en zo de aarde een beetje mooier te maken.

Daarom geven we kinderen de ruimte om binnenstebuiten te leren en leven.

Wat wil jij creëren?

Bij Oer geloven we dat we onze eigen werkelijkheid creëren.

Grotendeels doen we dit onbewust. En natuurlijk doen we het niet alleen, we doen het met z’n allen. De wereld beïnvloedt ons en wij beïnvloeden de wereld.

We kunnen de invloed die we zelf hebben vergroten door onze aandacht te richten op wat we wel willen. We kunnen impact maken!

Dáár willen we ons op richten. We richten ons op dat wat we wél kunnen veranderen, door zelf de verandering te zijn.

Daarom stellen we jou – en onszelf – steeds opnieuw de vraag: Wat wil jij creëren?


de inschrijving is geopend!